O nás

Jana Křivánková

Jméno a příjmení: Jana Křivánková

Znamení: Vodnář

Co mám ráda: dobré jídlo, svoje děti, silnou kávu, dobré víno, svého psa, květiny a vůně, když svítí sluníčko…

Jsem absolventkou Hotelové školy v Poděbradech, zakladatelkou naší firmy a ženou milující změny. A že jsem jich za poslední tři roky zažila požehnaně! Mnohokrát jsem si říkala, že můj život nemá smysl a že už nemůžu a snad ani nechci jít dál. Pak jsem ale ve všech těch zmatcích našla svou Cestu a jdu po ní s několika báječnými lidmi. Díky jejich přítomnosti v mém životě jsem zažila a stále zažívám dříve netušené… Chci jim všem (oni vědí :-)) na tomto místě poděkovat. Jedno velké díky je však konkrétní a patří mé prostřední dceři, za nenásilné a laskavé rozšiřování mých obzorů. Právě ona mě svým přístupem k životu, přírodě a v neposlední řadě i svým stylem stravováním ovlivnila nejvíc. Ona mi ukázala, jak si skrze jídlo zlepšit kvalitu života, kolik zajímavých, pestrých a neskutečně dobrých jídel existuje, že nemusí nikdo a nic zemřít, abychom se nasytili a že opravdu platí „jsme to, co jíme“. Pokud je Vaše filozofie podobná, jako ta naše buďte u nás vítáni…

Renata Špačková

Jméno a příjmení: Renata Špačková

Znamení: Rak

Co mám ráda: své děti, knížky, zpívání, tvůrčí práci, dobré jídlo, úsměvy na tvářích, přírodu a život v ní...

Myslím si, že celý můj život je o tvoření. Ať jsou to písničky, muzika, nebo skleněné vitráže. Moc ráda se nechám unášet fantazií a když pod rukama vzniká dílo, které v někom druhém vyvolá emoci, potěší, nebo pobaví, jsem šťastná... Stejné je to i s vařením. Objevila jsem, že je to pro mě další nový rozměr tvoření. Vzhledem k tomu, co jsem se v poslední době naučila, věřím, že tu jídlo není k pouhému nasycení a že skrze něj může člověk ovlivnit kvalitu svého života nejen fyzického, ale i duševního.

Jana Křivánková ml.

Jméno a příjmení: Jana Křivánková ml.

Znamení: Kozoroh

Co mám ráda: svoji rodinu, dobrou hudbu, kvalitní filmy, přírodu, vaření, dobré jídlo

Jsem absolventkou oboru sociální antropologie na Univerzitě Pardubice a během svého studia jsem měla možnost setkat se s mnoha podnětnými tématy a zajímavými lidmi. Ve svém životě se řídím heslem, že náhody neexistují, a tak jsem se nechala těmito setkáními unášet, až jsem dospěla do bodu, ve kterém se nacházím teď. Ráda bych měnila věci k lepšímu, což bych v naší jídelně chtěla realizovat drobnými krůčky, jako jsou zodpovědný přístup k životnímu prostředí, vaření ze zdravých a kvalitních produktů, které pozitivně ovlivňují naše tělo i ducha, a v neposlední řadě také osvětovými workshopy.

Vše, co je čerstvé a z přírody, je pro zdraví člověka nejprospěšnější.

© U SLUNCE - Alternativní jídelna 2014